logo

Gloryhammer logo

U dalekoj budućnosti 1992. godine... rat se vratio u galaksiju. Tisuću godina je prošlo od kada je hrabri junak Angus McFife pobijedio zlog čarobnjaka Zargothraxa u borbi za Dunfermline, te zatočio čarobnjaka u smrznutom zatvoru tekućeg leda. Ali sada, kult čarobnjaka planira osloboditi osloboditi čarobnjaka iz njegovog ledom okovanog groba i pustiti čarobnjaka Zargothraxa u svemir. Tragična sudbina Galaktičkog Carstva Fife sada opet ovisi o ravnoteži...


I gle! Junačka skupina fantasy power metala - ratnici GLORYHAMMER benda vratili su se u 2015 sa albumom "TALES FROM THE KINGDOM OF FIFE"! Predvođeni Christopherom Bowesom i gusarskim metal legendama ALESTORM. Novi album od GLORYHAMMER pod nazivom "Space 1992: Rise of Chaos Wizards" katapultira slušatelje warp brzinom u daleku budućnost s epskim power metal pričama o međugalaktičkim ratovima i osvajanjima u galaktičkom prostoru. Očekujte više orkestralnih, bombastičnijih, i još više epskih bitki nego ikad prije!

Thomas Winkler

Vokalist


Thomas Winkler je započeo svoju glazbenu karijeru 2009. godine, nakon završetka studija na Sveučilištu u Bernu kao magistar prava ulaskom švicarskih heavy metal bendova Emerald i T-Rage. Winkler je također posudio svoj glas za kineski power metal bend Barque of Dante za njihov prvi album u 2011. godini. Izjavio je da će doprinijeti vokal i za njihov drugi studijski album.

Od 2012. bio je predan "Heroic Fantasy Power Metal" bendu Gloryhammer formiran od strane Alestormovog pjevača Christophera Bowesa, gdje utjelovljuje ulogu princa Angus McFife.

Paul Templing

Gitarist


Paul Templing je muzičar iz Cardiffa (Ujedinjeno Kraljevstvo).

2012. godine se pridružio glazbenoj grupi Gloryhammer kao gitarist i od tada sudjeluje u svim nastupima uživo.

U slobodno vrijeme bavi se fotografijom i više uživa u fotografiranju nego u samom sviranju.

Christopher Bowes

Vokalist, klavijature


Christopher Bowes je osnivač glazbene grupe Gloryhammer.

Kao dijete je odrastao uz pop glazbu i veoma ju je mrzio. Slučajno je čuo za glazbu Bal-Sagoth banda i od tada se totalno promijenio i odlučio sam pisati tekstove pjesama.

Ispočetka su ih brojni časopisi ignorirali jer su bili drugačiji od drugih, ali su uz pomoć društvenih mreža i foruma stekli slavu.

Ben Turk

Bubnjar


Ben Turk studirao je glazbenu produkciju na Akadamiji za suvremeneu muziku.

U prošlosti je svirao električnu i bas gitaru, a objavio je i dva albuma pod imenom "Ben & Amy" u suradnji sa svojom sestrom.

U slobodno vrijeme podučava studente kako svirati bubnjeve.

James Cartwright

Bas, vokalist


James Cartwright pridružio se bendu 2009. godine kao vokalist.

Ovaj album nije za svakoga, ali nije ni napisan da ga svi vole. Ciljamo na publiku metal fanova i one koji vole fantasy metal apsolutno će ga voljeti. Sve u svemu, ovaj bend pokušava da vas uvuče u svijet koji su stvorili.

SPACE 1992: RISE OF THE CHAOS WIZARDS (2015)

 1. Universe on Fire
 2. Rise of the Chaos Wizards
 3. Goblin King of the Darkstorm Galaxy
 4. Legend of the Astral Hammer
 5. The Hollywood Hootsman
 6. Victorious Eagle Warfare
 7. Questlords of Inverness
 8. Infernus Ad Astra
 9. Heroes (of Dundee)
 10. Apocalypse 1992

TALES FROM THE KINGDOM OF FIFE (2013)

 1. Anstruther's Dark Prophecy
 2. The Unicorn Invasion of Dundee
 3. Angus McFife
 4. Quest for the Hammer of Glory
 5. Magic Dragon
 6. Silent Tears of Frozen Princess
 7. Amulet of Justice
 8. Hail to Crail
 9. Beneath Cowdenbeath
 10. The Epic Rage of Furious Thunder

KONTAKT OBRAZAC