Dobrodošli u
Vatrene mažoretkinje
Krenimo!

Što čini Prve Riječke mažoretkinje tako posebnima?

Prve Riječke mažoretkinje osim običnih koriste još i vatrene i svjetleće štapove.

PRM

Prve riječke mažoretkinje osnovane su 1995.godine te su jedan od najstarijih mažoret timova u Republici Hrvatskoj.

Vatrene

Grupa mažoretkinja s vatrenim štapovima jedna je od mnogih ideja poteklih od kreativnog tima Prvih riječkih mažoretkinja.

Svjetleće

Između “običnog“ i vatrenog štapa, Prve riječke mažoretkinje uvele su novitet u mažoret ples – štap sa svjetlećim kuglicama.

Pomicanje mažoretkinja u različitu formaciju

Paljenje vatrenog štapa

Povijest

  • Mažoretkinje odavna nazivaju ambasadoricama ljepote i plesa, pogotovo kada su u pitanju hrvatske mažoretkinje, koje su već 17 godina najuspješniji timovi u Europi.

  • Naime, europska tradicija njeguje mažoret ples još od 18.stoljeća kada su prve mažoretkinje štapovima predvodile kretanja orkestra kao zamijena dirigentu.

  • S vremenom se razvio mažoret ples koji je isprva bio krut i rigidan, ali se s vremenom razvio pod utjecajem različitih plesnih stilova.

  • Masivne dirigentske palice mažoretkinje su zamjenile lakšim, metalnim štapovima, batonima, te razvile vještine tehniciranja.

  • Uvođenjem egzibicijske skupine u HKD-u na Sušaku, u lipnju 2005. godine, Prve riječke mažoretkinje postaju prvi tim u Hrvatskoj koji radi i s vatrenim štapovima.

Naša trenerica

Ivana Rakić

Trenerica vatrenih i kadetskog sastava

Dugogodišnja članica Prvih riječkih mažoretkinja, bivša predvodnica seniorskog sastava koja je svoje uspjehe nizala iz godine u godinu osvojivši tako razne medalje na državnim i europskim natjecanjima u kategorijama solo, duo i ekipa. Trenerica je kadetskog sastava i egzibicijske skupine (Drenova, dom Željka Marača).

Kontakt