Spyro

Spyro je niz platformerskih video igra u kojima se nalazi glavni junak Spyro, zmaj. Od predstavljanja serije 1998. godine sa PlayStation igrom Spyro the Dragon, uslijedili su brojni nastavci i spin-offovi.

Izvorno u vlasništvu Universal Picturesa i kreiranog od strane Insomniac Games-a, franšiza je mnogo puta mijenjala ruke i developere prije nego što je prava na IP napokon stekao Activision 2008. godine.

2018. godine Toys for Bob, poznat po stvaranju serije Skylanders, objavio je da razvija kolekciju remastera originalne Spyro PlayStation trilogije pod nazivom Spyro Reignited Trilogy. Objavljen je za PlayStation 4 i Xbox One 13. studenog 2018., a za Microsoftove Windows i Nintendo Switch 3. rujna 2019. godine

Slika Spyra iz Spyro the dragon

Reignited trilogija

Spyro Reignited Trilogy je platformerska video igra koju je razvila tvrtka Toys for Bob, a objavio ju je Activision. To je zbirka remastera iz prve tri igre serijala Spyro: Spyro the Dragon (1998.), Ripto's Rage (1999.) i Year of the Dragon (2000.). Igra je objavljena za PlayStation 4 i Xbox One u studenom 2018., a za Microsoft Windows i Nintendo Switch u rujnu 2019. godine.

Igra se može kupiti preko Steama.

Slika Spyra iz Reignited trilogije