Poziv za sudjelovanje na Sedmoj zimskoj školi kemije

U Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka, Vukovarska 58, od nedjelje  18. do petka 23. veljače 2024. održat će se Sedma zimska škola kemije.

Sedma zimska škola kemije namijenjena je svim zainteresiranim  učenicima iz sva četiri razreda srednjih škola koji žele proširiti  znanja iz kemije i razvijati vještine praktičnoga rada u kemijskom  laboratoriju. U slučaju većeg broja zainteresiranih, prednost će imati  učenici koji su sudjelovali na natjecanjima iz kemije i pritom  ostvarili zapažene rezultate.

Prijavu za Sedmu ljetnu školu kemije ispunite na sljedećoj poveznici: prijavnica

Prijave se primaju do petka 9. veljače 2024. u ponoć. U prijavi treba navesti ime i prezime, broj telefona (mobitela), školu i razred koji pohađate, podatke o sudjelovanju na natjecanjima iz kemije i ostvarenim rezultatima te podatak o tome imate li u Rijeci osiguran smještaj ili vam ga treba osigurati.

Program škole započet će uvodnim predavanjem u nedjelju 18. veljače kasno poslijepodne i nastavit će se svaki dan prijepodnevnim i poslijepodnevnim aktivnostima do petka 23. veljače poslijepodne. Detaljni raspored aktivnosti (predavanja, radionica i laboratorijskih vježbi) i imena predavača bit će objavljeni naknadno. Neke od aktivnosti na Sedmoj zimskoj školi kemije bit će dio ciklusa
“Kemijsko-inženjerskih radionica HDKI-ja”.

Organizatori Sedme zimske škole kemije su Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Institut Ruđer Bošković i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, a voditelji aktivnosti na Sedmoj zimskoj školi kemije bit će izv. prof. dr. sc. Tomislav Portada (Institut Ruđer Bošković), Goran Gotlibović, prof. (Prirodoslovna i grafička škola Rijeka), Jasmin Poljak, dipl. ing. (Prirodoslovna i grafička škola Rijeka).

Sedmu zimsku školu kemije novčano i organizacijski podupiru: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Institut Ruđer Bošković, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Učenički dom Kvarner te Prirodoslovna i grafička škola Rijeka i njezin osnivač Primorsko-goranska županija.