Dana 17. ožujka učenici 3GT i 4U razreda su u sklopu nastave Strojeva i automatizacije i Strojarstva te Praktične nastave posjetili tiskaru Neograf u Kraljevici u pratnji nastavnika Matejke Stojanović, Snježane Tomac-Lučić, Borke Širole i Zorana Maričića.
Učenici su imali priliku proučiti kompletan proces izrade grafičkih proizvoda od pripreme za tisak do dorade. Tiskara Neograf specijalizirana je za izradu kartonske ambalaže manjih i srednjih dimenzija, prvenstveno za farmaceutsku industriju, ali i za kozmetičku, prehrambenu i konditorsku industriju.
Većina proizvoda danas je pakirana u neku vrstu ambalaže. Ambalaža je ponajprije namijenjena zaštiti robe ili proizvoda od vanjskih utjecaja, no ona omogućava i praktičnije rukovanje, privlači pozornost potencijalnih kupaca te postaje sredstvom promocije, što je još jedan od razloga da uvijek bude vrhunskog izgleda i kvalitetne izrade.
Naši su učenici s velikim zanimanjem promatrali rad i mogućnosti suvremenih tiskarskih i doradnih strojeva koje ova tiskara posjeduje. S posebnim zanimanjem su promatrali primjere izrađenih kutija sa raznim dodatnim efektima poput foliotiska i reljefnog tiska ili Brailleovog pisma kao i kutije raznih oblika što im je otvorilo vidike o brojnim mogućnostima koje ova struka omogućuje.