U Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka, Vukovarska 58, od nedjelje 28. kolovoza do petka 2. rujna 2022. održat će se Šesta ljetna škola kemije.

Šesta ljetna škola kemije namijenjena je svim zainteresiranim učenicima iz sva četiri razreda srednjih škola koji žele proširiti znanja iz kemije i razvijati vještine praktičnoga rada u kemijskom laboratoriju. U slučaju većeg broja zainteresiranih, prednost će imati učenici koji su sudjelovali na natjecanjima iz kemije i ostvarili zapažene rezultate.

Prijavu za Šestu ljetnu školu kemije ispunite na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/ljsk2022

Prijave se primaju do petka 1. srpnja u ponoć. U prijavi treba navesti ime i prezime, broj telefona (mobitela), školu i razred koji pohađate, podatke o sudjelovanju na natjecanjima iz kemije i ostvarenim rezultatima, te podatak o tome imate li u Rijeci osiguran smještaj ili vam ga treba osigurati.

Program škole započet će uvodnim predavanjem u nedjelju 28. kolovoza kasno poslijepodne i nastavit će se svaki dan prijepodnevnim i poslijepodnevnim aktivnostima do petka 2. rujna poslijepodne. Detaljni raspored aktivnosti (predavanja, radionica i laboratorijskih vježbi) bit će objavljeni naknadno. Neke od aktivnosti na Šestoj ljetnoj školi kemije bit će dio ciklusa “Kemijsko-inženjerskih radionica HDKI-ja”.

Program Šeste ljetne škole kemije održavat će se sukladno epidemiološkim preporukama HZJZ-a i važećim uputama MZO-a.

Organizatori Šeste ljetne škole kemije su Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Institut Ruđer Bošković i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa. Voditelji aktivnosti na Šestoj ljetnoj školi kemije bit će doc. dr. sc. Tomislav Portada (Institut Ruđer Bošković), Goran Gotlibović, prof. i Jasmin Poljak, dipl. ing. (Prirodoslovna i grafička škola Rijeka). Imena ostalih predavača i voditelja aktivnosti bit će objavljena naknadno.

Šestu ljetnu školu kemije novčano i organizacijski podupiru: INA – industrija nafte d. d., Xellia d. o. o., BASF Croatia d. o. o., Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Institut Ruđer Bošković, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Učenički dom Kvarner te Prirodoslovna i grafička škola Rijeka i njezin osnivač Primorsko-goranska županija.