Tin Ujević – pjesnik „svakidašnji“

U petak navečer, 21. travnja 2023., u prostorima naše škole obilježena je Noć knjige, manifestacija koja se provodi diljem Hrvatske. Noć knjige bila je posvećena velikom hrvatskom pjesniku Tinu Ujeviću. Učenici trećega razreda prirodoslovne gimnazije, pod mentorstvom nastavnice
Ivane Marin-Garac, prof., prezentirali su Ujević život, pjesništvo, putovanja i promišljanja, sve uz glazbenu i vokalnu pratnju nadarenih i kreativnih učenika. Nije nedostajalo ni glumačke izvedbe. Ne želim spomenika ja koji sam nekada hodao bos, u jednom trenu zavapio je „Tin“. Naime, jednom prilikom dok je boravio u Sarajevu, Ujević je tražio da mu se dodijeli stan. Kako su ga odbili, proročki je istaknuo da mu ne daju stan, a jednog će dana imati cijelu ulicu. I proročanstvo se ispunilo. Danas u velikom broju gradova ulice nose njegovo ime – od Zagreba, Sarajeva, Beograda, Dubrovnika, Rijeke, Karlovca, Šibenika….
Noć knjige započela je stihovima …biti djeca, biti djeca, a završila Tinovom željom da jedino što u naslijeđe želi ostaviti jest vedrina, kristalna kocka vedrine.
A da se ova lijepa noć otme zaboravu, pobrinuli su se učenici obrazovnoga smjera medijski tehničar koji su cijeli događaj i snimili okom kamere, uz mentorstvo nastavnika Matka Vrkića.

Radujemo se novim susretima s knjigom…