Dobrodošli u program Proširene stvarnosti!

Riječ je o edukativno-zabavnom programu kojim želimo omogućiti što zabavnije istraživanje i upoznavanje sa svim bitnim temama u razvoju odgovornog pojedinca. Šećite školom, propitkujte sebe i vlastito djelovanje i uživajte u velikom broju različitog znanja na jednom mjestu!

Ovaj program zamišljen je kao proširena stvarnost u kojoj ćete uz čitanje materijala koje smo vam pripremili skupljati QR kodove i odgovarati na pitanja koja se kriju iza njih. Na prostoru škole nalazi se 10 QR kodova koji se očitavaju Equinox XR aplikacijom. Svaki QR kod krije pitanja na koje ćete znati odgovor samo ako ste dovoljno pažljivo čitali materijale i pomno promišljali o danim temama!

Točne odgovore nagrađujemo bodovima, a svaka dva tjedna na istim QR kodovima čekat će vas novi materijali i nova pitanja!

 

Da bi započeli ovu avanturu, potrebno je napraviti sljedeće korake:

1. Kreiraj korisnički računa na platformi Škole budućnosti putem QR koda koji se nalazi na plakatu. Uz pomoć QR koda kreirajte svoj korisnički račun i lozinku za pristup platformi.

2. Instaliraj aplikaciju s https://equinox.vision/download ili s QR kodova koji se nalaze na raznim mjestima u školi (ako se aplikacija ne prikazuje u Google/Apple storeu, nažalost to znači da mobitelu nedostaju senzori za AR)

3. Pokreni app i dozvoli korištenje kamere, lokacije i mikrofona kada aplikacija zatraži

4. Prijavi se! Odaberi opciju Koristi STEMI za prijavu i upiši svoje korisničko ime i lozinku kojom se spajaš na Stemi platformu.

4. Pronađi 10 QR kodova, skeniraj ih aplikacijom te odgovori na pitanja koja se iza njih kriju!