Ove godine sudjelovali smo u Danima medijske pismenosti koje već 6. godinu zaredom organizira Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Učenici 3W razreda su sudjelovali u predavanjima na temu propagande. Pritom su im prezentirani brojni primjeri, a kroz njih i istaknute različite propagandne tehnike. Cilj je bio unaprijediti razumijevanje načina na koji se poruke koriste u propagandne svrhe te naglasiti kako je pritom  nužno kritički vrednovati izvor informacija svaki put kad se susretnemo s novom porukom. Održali smo i okrugli stol uz raspravu o brojnim pitanjima vezanim uz propagandne tehnike.

Medijska pismenost jedna je od ključnih kompetencija za život i rad u digitalnome svijetu koji se konstantno ubrzano razvija i mijenja, stoga je važno građane osnažiti tim vještinama i znanjem, a posebice je važno vještinama medijske pismenosti učiti djecu i mlade, jer je to najbolji način zaštite od dezinformacija, propagande, potencijalno štetnih utjecaja medijskih sadržaja, kao i zaštite privatnosti i podataka u digitalnom svijetu.