Ira Šekuljica učenica je 2. razreda prirodoslovne gimnazije. U karateu, kojim se bavi od svoje četvrte godine, postigla je mnogo uspjeha – kako državnih tako i međunarodnih. Osvojila je 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske (2017. godine), zatim je 2021.  godine osvojila dva 2. mjesta na Prvenstvu Hrvatske (pojedinačno i timski) te je 2022. godine, također, osvojila 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske (pojedinačno). Početkom 9. mjeseca 2023. godine započeo je izborni proces za Europsko prvenstvo, koji se sastojao od niza učestalih i vrlo jakih turnira na kojima su se skupljali bodovi. Osvojeno 2. mjesto na ljestvici za izbor omogućilo joj je da postane članica Hrvatske karate reprezentacije. Svaki je turnir vrlo težak i izazovan, ali je upravo to ono što je gura naprijed i čini ovaj sport zanimljivim. Dana 9. 12. 2023. nastupila je u Veneciji na natjecanju koje je okupilo mlade nade karatea iz cijelog svijeta – na Karate1 Youth Leagueu.
Ujedno, to je bilo i posljednje natjecanje za nastup na Europskome prvenstvu. Sudjelovalo je preko 4 000 natjecatelja iz više od 80 država. Pred Irom nije bio nimalo lak zadatak s obzirom na jačinu natjecanja, no kao i uvijek, dala je sve od sebe da se što bolje plasira. Svoj nastup otvorila je protiv predstavnice Portugala koju je pobijedila rezultatom 5 – 2.
U drugoj borbi nije dopustila predstavnici Kosova da dođe do boda i pobijedila ju je rezultatom 3 – 0. U trećoj borbi zaustavljena je od predstavnice Srbije napetim rezultatom 6 – 4 (u posljednjih 7 sekundi izgubila je prednost pa nije dobila priliku nastaviti dalje s natjecanjem). Ira, nažalost, nije uspjela ostvariti plasman na Europsko prvenstvo u Gruziji, no zadržala je visoko 2. mjesto na toj ljestvici. Zbog mnogih uspjeha i visokoga plasmana na ljestvici u Hrvatskoj ove godine nominirana je za najuspješniju natjecateljicu WKF-a otoka Krka. Za Iru je ovo natjecanje veliko iskustvo na svjetskoj karate sceni, što ju tjera da nastavi i dalje s napornim trudom i radom te da što prije ostvari svoje ciljeve.

Želimo joj puno uspjeha!