Učenici 4. razreda prirodoslovne gimnazije pod mentorstvom nastavnice hrvatskoga jezika Ivane Marin-Garac, prof., u prostorima škole uprizorili su scene iz psihološke drame Miroslava Krleže Gospoda Glembajevi, koja prikazuje život i pad ugledne agramerske (zagrebačke) obitelji 1913. godine.
Posebnost ove izvedbe bili su i autentični kostimi vremena u kojem se drama odvija, pri čemu posebnu zahvalnost upućujemo HNK-u Ivana pl. Zajca na razumijevanju i posudbi. Glembajevšina još živi – bio je jedan od zaključaka učenika koji su po vlastitom odabiru odglumili scene iz drame.
Poremećeni unutarobiteljski odnosi, laž, licemjerje, prijetvornost, supostojanje svijeta glamura i siromaštva, socijalna nejednakost, glas koji se ne čuje, kao i onaj koji malo tko čuje, poniznosti, ali i bahatost – svijet su Glembajevih. Motiv povratka Leonea, njegovo neprihvaćanje samoga sebe, sugerira nam kako se teško nositi sa srazom unutar nas samih.

Iskustveno svjedočiti, doživjeti i interpretirati scene navedene drame u autentičnim kostimima bio je doživljaj kako učenicima koji su glumili, tako i svima onima koji su ih imali priliku gledati.