Za učenike 4.M i 4.PG razreda, prema Godišnjem izvedbenom kurikulumu iz Politike i gospodarstva održana je 14. ožujka 2024. godine terenska nastava te su učenici posjetili Hrvatski sabor i Hrvatsku narodnu banku.
U Hrvatskome saboru, upravo na dan raspuštanja njegova 10. saziva učenicima su se na poziv odazvali oporbeni zastupnici Erik Fabijanić, Sabina Glasovac i Sanja Radolović kojima su postavljali brojna pitanja, primjerice o zaštiti okoliša, obrazovnom sustavu, odgoju za demokratsko građanstvo i druga pitanja. Također, uz stručno vodstvo voditeljice Službe za građane Hrvatskoga sabora, gospođe dr. sc. Sanje Šurina, učenici su razgledali sabornicu i ostale prostore uz edukaciju o povijesnim događajima u hrvatskoj državotvornosti, o zakonodavnoj proceduri, o tijelima Sabora i njegovom radu.
U Hrvatskoj narodnoj banci dobrodošlicu učenicima je izrekla gospođa mr. sc. Dejana Rebernik, direktorica Centra za posjetitelje HNB. Upriličena je jednosatna edukacija na temu „Hrvatska u europodručju“ na kraju koje je održana i kratka kviz provjera usvojenosti ishoda. Svi učenici su uspješno sudjelovali, a najbolji rezultat je postigao Maksim Kiselev iz 4.PG.
Primivši edukativne materijale učenici su izrazili zadovoljstvo što su ove institucije i mjesto edukacije, a ne samo mjesto politike i ekonomije.