U sklopu manifestacije Homo si teć – Rijeka run,  Prirodoslovna i grafička škola Rijeka organizira Natječajnu izložbu fotografija “Homo si fotkat 2024.”

Sudjelovanje: pozivaju se svi učenici Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka da fotografiraju sve utrke i popratna događanja tijekom homo si teć – Rijeka run festivala. Više informacija o održavanju utrka na Naslovna › RijekaRun™

Način prijave: učenici svoje fotografije prilažu u za to predviđeni zadatak naziva FOTOGRAFIJE ZA IZLOŽBU na Google učionici, predmet naziva HOMO SI FOTKAT 2024. Učenici se prijavljuju putem Google Učionice sa svojim skole.hr podacima. Pristupni kod za učionicu je y36xzvh

Propozicije:
1. fotografije trebaju biti u JPG formatu
2. dimenzija minimalno A3 (297×420 / 420×297 mm)
3. rezolucije 300 dpi
4. Svaki učenik prijavljuje najviše 6 fotografija
5. Krajnji rok dostave fotografija je 7. svibnja 2024.godine.

Žiri: stručni žiri sastavljen od nastavnika iz područja struke pregledati će i odabrati 12 fotografija za izložbu koja će se održati u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka u svibnju 2024. godine.

Nagrade:
Sport Vision osigurava sponzorske nagrade (poklon bonovi za kupnju robe) za najbolje fotografije kako slijedi:

  1. nagrada stučnog žirija : 80 eura
  2. nagrada stučnog žirija: 50 eura
  3. nagrada stučnog žirija: 30 eura

Nagrada publike: (fotografija koja skupi najviše lajkova na FB i Instagramu PGSRI i RIJEKARUN): 80 eura

Autori slanjem fotografija na potvrđuju da su snimljene fotografije autentične te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija. Dopuštena je obrada fotografija u obimu koji ne mijenja smisao snimljenog sadržaja.

Autorsko pravo:
Autor slanjem fotografija daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora i Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, a u svrhu promocije ovog projekta.

Organizatori mogu koristiti fotografije za promociju festivala Homo si teć-Rijeka run te srednje škole Prirodoslovna i grafička škola Rijeka.