U Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka, Vukovarska 58, od nedjelje  25. do petka 30. kolovoza 2024. održat će se Osma ljetna škola kemije.

Osma ljetna škola kemije namijenjena je svim zainteresiranim učenicima iz sva četiri razreda srednjih škola koji žele proširiti znanja iz kemije i razvijati vještine praktičnoga rada u kemijskome laboratoriju. U slučaju većeg broja zainteresiranih, prednost će imati učenici koji su sudjelovali na natjecanjima iz kemije i pritom ostvarili zapažene rezultate.

Prijavu za Sedmu ljetnu školu kemije ispunite na sljedećoj poveznici – PRIJAVA.

Prijave se primaju do nedjelje 30. lipnja 2024. u ponoć. U prijavi treba navesti ime i prezime, broj telefona (mobitela), školu i razred koji pohađate, podatke o sudjelovanju na natjecanjima iz kemije i ostvarenim rezultatima te podatak o tome imate li u Rijeci osiguran smještaj ili vam ga treba osigurati.

Program škole započet će uvodnim predavanjem u nedjelju 25. kolovoza kasno poslijepodne i nastavit će se svaki dan prijepodnevnim i poslijepodnevnim aktivnostima do petka 30. kolovoza poslijepodne. Detaljni raspored aktivnosti (predavanja, radionica i laboratorijskih vježbi) i imena predavača bit će objavljeni naknadno. Neke od aktivnosti na Osmoj ljetnoj školi kemije bit će dio ciklusa “Kemijsko-inženjerskih radionica HDKI-ja”.

Organizatori Osme ljetne škole kemije su Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Institut Ruđer Bošković i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, a voditelji aktivnosti na Sedmoj ljetnoj školi kemije bit će Goran Gotlibović, prof. (Prirodoslovna i grafička škola Rijeka), Jasmin Poljak, dipl. ing. (Prirodoslovna i grafička škola Rijeka) i izv. prof. dr. sc. Tomislav Portada (Institut Ruđer Bošković).

Osmu ljetnu školu kemije novčano i organizacijski podupiru: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Institut Ruđer Bošković, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Učenički dom Kvarner te Prirodoslovna i grafička škola Rijeka i njezin osnivač Primorsko-goranska županija.